Confirm Cellular Phone Functionality
NAVIGATION / MULTI INFO DISPLAY: NAVIGATION SYSTEM: Confirm Cellular Phone Functionality; 2013 MY Corolla [07/2012 -]
- Confirm Cellular Phone Functionality
INSPECTION PROCEDURE
PROCEDURE
1. CHECK THE CUSTOMER'S CELLULAR PHONE COMPATIBILITY
(a) Go to TIS "Bluetooth" Compatibility Portal and check if the cellular phone is compatible.
Result:
HINT
It is important to check the cellular phone compatibility charts carefully:
* Some apps may only work on cellular phones.
* Some apps may only work when paired to a vehicle.
* Some cellular phones do not support all features.
B -- RECOMMEND COMPATIBLE CELLULAR PHONE
A -- Continue to next step.
2. CONFIRM CELLULAR PHONE SIGNAL
(a) A 3G or higher connection is required for proper Entune functionality. If a 3G or higher connection is not available, some applications may not function properly. (Wi-Fi is not an approved connection for Entune services.)
NEXT -- Continue to next step.
3. CONFIRM THE ENTUNE APP IS DOWNLOADED TO THE CUSTOMER'S CELLULAR PHONE
(a) Turn the cellular phone on.
(b) Check that the Entune app has been downloaded.
Result:
B -- CHECK IF THE CUSTOMER'S ACCOUNT IS VALID AND ACTIVE
A -- Continue to next step.
4. DOWNLOAD ENTUNE APP
(a) Download the Entune app.
Result:
HINT
Contact the service provider or cellular phone manufacturer if assistance is required for downloading the Entune app or resetting the customer's cellular phone.
B -- RESET CUSTOMER'S CELLULAR PHONE (REMOVE BATTERY) AND TRY AGAIN
A -- Continue to next step.
5. CHECK IF THE CUSTOMER'S ACCOUNT IS VALID AND ACTIVE
(a) Start the Entune app on the customer's cellular phone.
(b) Sign out of the account (if currently signed in).
(c) Sign in using the customer's account information.
Result:
HINT
The purpose of signing out of the account and then signing back in is to ensure that the correct account is used.
B -- CHECK ENTUNE SEARCH FUNCTION ON CUSTOMER'S CELLULAR PHONE
A -- Continue to next step.
6. RECORD ERROR MESSAGES IF PRESENT
NEXT -- Continue to next step.
7. CONFIRM THE CUSTOMER'S CELLULAR PHONE WITH A KNOWN GOOD ENTUNE ACCOUNT (e.g. DEALER DEMO ACCOUNT)
(a) Start the Entune app on the customer's cellular phone.
(b) Sign out of the customer's account (if currently signed in).
(c) Sign in using a known good Entune account (e.g. dealer demo account).
Result:
HINT
* The purpose of signing out of the account and then signing back in is to ensure that the correct account is used.
* Upon completion of this procedure, be sure to sign out of the dealer demo account on the customer's cellular phone.
* If sign in using a demo account is successful, the customer's account has a problem. Instruct the customer to visit www.toyota.com/entune or contact Entune customer support for account status verification.
B -- CONFIRM ENTUNE SERVICES ARE AVAILABLE
A -- CUSTOMER ACCOUNT ISSUE (SIGN OUT OF THE DEALER DEMO ACCOUNT)
8. CONFIRM ENTUNE SERVICES ARE AVAILABLE
(a) Start the Entune app on a known good cellular phone.
(b) Sign out of the account (if currently signed in).
(c) Sign in using the dealers demo account information.
Result:
HINT
Contact the service provider or cellular phone manufacturer if assistance is required for resetting the customer's cellular phone.
B -- ENTUNE SERVICES ARE CURRENTLY UNAVAILABLE
A -- RESET CUSTOMER'S CELLULAR PHONE (REMOVE BATTERY) AND TRY AGAIN
9. CHECK ENTUNE SEARCH FUNCTION ON CUSTOMER'S CELLULAR PHONE
(a) Sign in to the Entune app on the customer's cellular phone.
(b) Start a search app (e.g. Bing) within the Entune app.
(c) Check that a search can be made.
Result:
B -- RECORD ERROR MESSAGES IF PRESENT
A -- PROCEED TO NEXT SUSPECTED AREA SHOWN IN PROBLEM SYMPTOMS TABLE Problem Symptoms Table
10. RECORD ERROR MESSAGES IF PRESENT
NEXT -- Continue to next step.
11. CHECK ENTUNE SEARCH FUNCTION ON KNOWN GOOD CELLULAR PHONE
(a) Sign in to the Entune app on a known good cellular phone.
(b) Start a search app (e.g. Bing) within the Entune app.
(c) Check that a search can be made.
Result:
HINT
Contact the service provider or cellular phone manufacturer if assistance is required for resetting the customer's cellular phone or known good cellular phone.
B -- RESET KNOWN GOOD CELLULAR PHONE (REMOVE BATTERY) AND TRY AGAIN
A -- RESET CUSTOMER'S CELLULAR PHONE (REMOVE BATTERY) AND TRY AGAIN